Jadłospis

17.11.2025 -21.11.2025 Prezentowane menu może ulec zmianie z powodów techniczno - zaopatrzeniowych. Szczegółowe informacje odnośnie alergenów oraz gramatury posiłków, dostępne na tablicy ogłoszeń( przy jadłospisie) oraz w biurze.
Poniedziałek
śniadanie
Płatki owsiane na mleku(200ml), mięta(250ml), pieczywo mieszane z masłem(35g), polędwica sopocka(15g), ser żółty(20g),sałata masłowa, pomidor(30g)
Obiad
Krem z dyni z grzankami(200ml), leczo z papryki, cukinii, pomidorów, cebuli i kiełbasy z makaronem(250g), kompot owocowy(200ml)
podwieczorek
Bułka wrocławska z masłem(35g), twarożek straciatella na słodko(40g), woda
Wtorek
śniadanie
Kawa inka na mleku(200ml), herbata owocowa(250ml),bułka śniadaniowa z masłem(35g), parówki z indyka 100% mięsa(50g),ser żółty(20g), ketchup, ogórek zielony(30g)
Obiad
Zupa szczawiowa z jajkiem(200ml), kasza bulgur(100g), pulpety drobiowe w sosie czosnkowym(70g), surówka z kapusty pekińskiej, marchewką i jabłkiem(80g), kompot owocowy(200ml)
podwieczorek
Chałka z masłem(30g), dżemem truskawkowym 100% owoców bez cukru (100g), herbata owocowa(250ml)
Środa
śniadanie
Herbata z cytryną(250ml),pieczywo mieszane z masłem(35g), szynka eko(15g), twarożek z miodem na jogurcie(20g), sałata masłowa, papryka czerwona(30g)
Obiad
Zupa zacierkowa(200ml),kasza gryczana(100g), gulasz wieprzowy z warzywami(150g), kompot owocowy(200ml)
podwieczorek
Makaron literki z musem jogurtowo-owocowym(100g), ciasteczko zbożowe 100% bez cukru(30g), woda
Czwartek
śniadanie
Płatki z miodem na mleku(200ml), rumianek(250ml), kajzerka z masłem(35g),kiełbasa żywicka(15g),pasta jajeczna(20g), pomidorki koktajlowe(30g), sałata masłowa
Obiad
Zupa grochowa(200ml), ziemniaki(100g), pałki z kurczaka(70g), surówka z ogórka kiszonego(80g), kompot owocowy(200ml)
podwieczorek
Zapiekanka z serem, szynką i rukolą(70g), papryka(80g), herbata owocowa(200ml)
Piątek
śniadanie
Kakao na mleku(200ml), herbata z cytryną(250ml), pieczywo mieszane z masłem(35g), szynka ze wsi(15g), kulki mozzarella(15g),ogórek zielony(30g), rzodkiewka (30g)
Obiad
Zupa pomidorowa z makaranem(200ml), ziemniaki(100g), paluszki rybne(60g), surówka z kiszonej kapusty(80g), kompot owocowy(200ml)
podwieczorek
Bułka cynamonka z masłem(40g), jabłko(80g),chrupki kukurydziane, brzoskwinie w syropie(80g),woda

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 )
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
(1) Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie alergenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego powstały.

 

KONTO ŻYWIENIOWE 

87 1030 1508 0000 0005 5118 8005

Dzienna stawka żywieniowa : 15 zł

error: Zawartość chroniona
Skip to content